Emotion! - Your escape

За emotion!

Емоушън, защото създаваме емоция!


Какво е escape room?

Форматът Real LIfe Escape Game пресъздава компютърните куест игри от типа “Escape The Room” в реална среда. Попадате в специфично чудато пространство, проектирано по уникален сюжет. Целта е да изпълните мисия за определено време и да излезете успешно навън. Играта ще предизвика вашата наблюдателност, логика, аналитичност, сръчност и отборен дух. Това е едно приключение на живо. Филм, в който вие сте главните герои. Всяка стая има свой сценарий и история, в която събитията се случват последователно. Интериорът е нещо повече от филмов декор, защото играчите съвсем физически взаимодействат с предметите и пространството, в което се намират. Te преодоляват загадки, откриват улики, задействат механични обекти и електронни меха- низми. Всеки разгадан пъзел отключва мистерията към следващия.

Феноменът на обединенията

Играли ли сте ескейп стая? Да? Не? Не сте? Но сме сигурни, че поне сте чували за този формат на забавление. Е, ние сме играли стаи в почти цяла Европа. Когато излезем от някоя готина игра и ни се играе още, питаме - кажете ни за ваши колеги, при които да отидем да играем, кои са яките стаи във вашия град? Насреща ни отговарят - не знаем... или не се познаваме, или вижте в Trip Advisor.

В България обаче се роди един феномен. Всички създатели на ескейп стаи се познаваме. Между част от нас се появи едно партньорство от съмишленици, собственици и криейтори на ескейп стаи. Нарекохме се Emotion. Мотивация ни е нашата обща МИСИЯ - да сътворяваме неповторими преживявания, да даряваме ЕМОЦИЯ :) Ние сме част от екипите създали escape стаите на Offline, Myst, Endorphin, Questomania, EscapeWay, Questhouse, Game Castle и ROB.

Защо успяваме да работим заедно? Може би защото повечето от нас не гледат на това като на големия бизнес, с който се вадят лудите пари. Ние не сме си конкуренция. Ние сме самите любители, създателите на това преживяване. В България почти никоя стая не е купена наготово от чужд бранд или сценарий. Никой не ползва франчайз, стаите са авторски, изпипани до последния детайл от собственика, защото той е и създател на сце- нария, и дизайнер, и управител, понякога дори и програмист или оператор в своя ескейп руум. За много малко неща сме ползвали външни изпълнители. Това човешко отношение към нещата позволява да си имаме доверие да рабо- тим заедно. А когато сме заедно, ние можем да си позволим по-мащабни кампании, по-скъпи средства за реклама и разпространение на жанра и в крайна сметка да достигаме до повече хора.

Атмосферата в екипа

В екипа на Emotion има много шарени личности. В нашия случай това се оказа невероятно добра комбинация. Между нас има хора, които са изключително креативни и технически грамотни, има хора с бизнес мислене, има творци, има новатори, приключенци, перфекционисти, скептици, оптимисти, но всички сме с отворено съзнание към общите проекти. Всеки от нас има своя отделен escape room бранд, както и друг собствен бизнес, но работата в emotion e истинско забавление. Както Жоро от Offline каза преди време за прoекта с котката - има невероятна синергия. Мисля, че ни обединява именно смеха - най-яката екипна емоция, в която се раждат всички идеи.

А ти опита ли ескейп преживяване?
Не се колебай!

Незабравима емоция за клиентите на ескейп стаи, изживяването се характеризира с висок адреналин и разгръщане на менталните способности.

Запази своя час сега!